contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Unt, De Pasti: Oite Si Iepurasi :)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Dragii mei, dupa cum v-am promis, am revenit cu cateva retete speciale pentru Paste, cu acele retete pe care le puteti prepara impreuna cu cei mici :)
Veti vedea cat de usor merge treaba si cat de frumos este rezultatul final (cu asa manute dibace!!! :P)
Eu i-am avut pe asistentii mei scumpi alaturi, pe Bogdi si Amalia, care s-au descurcat de minune!!!!!
Ingrediente:
Pentru figurine:
- 250 g. faina
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 80 g. zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
- 120 g. unt (rece)
- 1 galbenus
- 2 linguri apa (rece)
Pentru ornat:
- 100 g. zahar pudra
- 3-4 lingurite suc de lamaie sau apa
- nuca de cocos
- 50 g. ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, sare, coaja de lamaie, zahar, zahar vanilat, bucatele de unt, galbenus si apa.
La noi, de asta s-au ocupat copiii, adica Bogdi cu nepotica mea dulce Amalia, careia acum un secol (parca) i-am facut tortul cu botosei :P
...in poza se zareste si o "bila" de aluat neagra, din care am facut alte minunate fursecuri, in aceeasi zi, in forma de oua :P (ajunge si reteta in curand...)

Se da aluatul la rece pentru cca. 30 de minute.
Se intinde apoi o foaie, nu foarte subtire, pe o suprafata infainata si se taie formele dorite pentru fursecuri.
La noi, dupa cum se vede, au avut mare succes astea in forma de iepuras si oita ;)
...si da, tot copiii s-au ocupat de asta :))


Cuptorul se incinge la 180 grade (foc potrivit).
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza, lasand loc intre ele, figurinele din aluat:

Se coc timp de cca.12 minute, dupa care se lasa la racit:

Se pregateste glazura de zahar: se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie sau apa (glazura nu trebuie sa curga dar nici sa fie prea tare...echilibrati treburile, deci, daca e nevoie :P)
Se unge fiecare fursec-oita cu aceasta glazura, folosind o lingura sau o pensula de bucatarie.
Capul ramane (gol :D) neacoperit de glazura:

Se presara imediat fulgi de nuca de cocos deasupra glazurii, fiindca altfel se intareste si fulgii vor zbura, fericiti, in toate partile :)))

"Iepurasii" se orneaza simplu, cu ciocolata topita (o puneti intr-o punga careia ii taiati putin varful) sau cu ajutorul unui creion special pentru decorat (se gasesc acum si la noi, prin magazine, sub forma de tuburi)
Cipi s-a ocupat, ca de obicei, de asta :P

Se pregatesc fursecurile, adica se aseaza pe un platou incapator, se retuseaza daca e de retusat ceva :P (nu uitati sa le faceti ochisori oitelor, si-un pic de botic :D, inainte de a le aseza pe platou)

Se servesc cu mic, cu mare, in soarele bland de primavara care ne-a dezmortit gradina :)

Sper sa ii faceti impreuna cu copiii vostri, si va bucurati de gustul lor minunat de Sfintele Pasti :)
Noi ne-am distrat pe cinste faurindu-i :))
P.S. Puteti adauga in aluat 1 praf de anason, daca aveti :)
...daca nu aveti forme speciale de iepuras sau oita, folositi un model decupat din hartie/carton, facut, bineinteles, tot impreuna cu cei mici ;)




Articol recomandat de savalaura.blogspot.com