contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri De Post Cu Scortisoara Si Fistic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Fursecuri de post delicioase!! Cu scortisoara!! <3
Recunosc ca am preparat reteta de trei ori deja, pentru ca faina e putina, ies doar doua tavi de fursecuri si mereu se terminau pana sa ajung sa le fac poze.
Reteta este din revista Retete de colectie. Libertatea pentru femei. Cele mai bune dulciuri orientale nr.5/2013.
Particip cu aceasta reteta la provocarea Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Kadia, care a propus doua teme: supele- crema si scortisoara.
Preparare: 20'
Coacere: 60'(30' o tava)
Ingrediente:
250g faina,
125g zahar pudra,
1 lingurita rasa praf de copt,
100ml ulei/margarina lichida Unirea,
coaja unei lamai,
o lingurita de scortisoara bio Kotanyi,
2 linguri de miere,
50g fistic.
Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cernuta cu praful de copt, zaharul pudra, scortisoara bio si coaja de lamaie-eu am avut coaja de lamaie rasa cu zahar.



 Apoi, se adauga uleiul sau margarina lichida 100% vegetala de la Unirea.

2. Se amesteca bine si se rup cu mana sau se iau cu lingura din aluat mici bucati care se pun in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Eu am facut bile, de forma unei nuci, pe care le-am aplatizat usor. Ies cu crapaturi, sa stiti, dar nu se rup.

3. Se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade C , se lasa sa se racoreasca si se scot pe un gratar.

4. Se torna putina miere peste fiecare fursec, se presara fistic-crud si tras putin la tigaie, racit-si se servesc. Se poate inlocui fisticul cu nuca, migdale s.a.


Pofta buna si post usor!!