contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Fragede

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Cel mai bun rezultat al blogului meu este destul de inedit si desigur cel la care ma asteptam cel mai putin: familia mea stie ce sa ceara de mancare! Pana acum intrebarea inevitabila si zilnica era "ce vreti sa mancati "si nu primeam decat ridicari din umeri sau "nu stiu", invariabil si mereu la fel. Acum situatia s-a schimbat radical. Acum ideeile pica precum  nucile toamna de nu mai fac fata solicitarilor. Nu ca nu mi-ar conveni situatia dar parca prea s-au intors lucrurile cu susul in jos:)
  Si uite asa, aseara era mare cerere de biscuiti, simpli, cu ciocolata, gen Milka sau nu mai stiu ce altceva mi se cerea. Eu zic ca niste fursecuri fragede, simple sau cu ciocolata ar trebui sa fie suficiente pentru pofta de dulce...
Ingrediente:

-3 oua mari,
-400 g faina ,
-200 ml ulei,
-200 g zahar,
-2 plicuri zahar vanilat,
-coaja rasa de la o lamaie,
-o lingurita praf de copt,
-fulgi de ciocolta(optional),

Preparare:

  Nimic mai simplu! Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pret de 2 -3 min la viteza mare, nu mai mult. Se adauga uleiul ca la maioneza mixand in continuare. Dupa aceasta se scoate din functiune mixerul si se adauga faina si praful de copt continuand amestecarea cu o spatula.
  Ca fursecurile sa iasa cat mai fragede ar trebui sa jonglati cat puteti cu cantitatea de faina, adica sa o reduceti cu 1-2 linguri. Aluatul final trebuie sa il puteti amesteca cu spatula, nu framantat la mana. Dati la rece o ora doua inainte de a coce fursecurile iar pe masura ce le coaceti aluatul trebuie sa stea la frigider. Asta va va impiedica sa incorpotrati multa faina care va altera fragezimea fursecurilor.
  Pe o tava unsa se vor aseza forme taiate, bilute  formate cu mana, cat mai mici deoarece fursecurile cresc destul de mult. Eu le-am modelat in mana pentru ca intinsul in foaie ar fi insenmat faina in plus.
  Se coc in cuptorul bine incins, cca 15 min, controlandu-se des deoarece se coc destul de repede. Atunci cand in partea de jos a fursecurilor apar semne ca s-au rumenit chiar daca deasupra sunt albe,se scot din cuptor. Eu le-am tinut putin cam mult, nu exagerati cu coacerea pentru ca se vor intari. Pe masura ce cuptorul se incinge timpul de coacere se va scurta asa ca trebuie sa aveti grija sa nu se arda.
  Daca doriti niste fursecuri care sa aiba si ciocolata incorporati fulgii cand taiati formele.
  Fursecurile fragede sunt o prajiturica minunata pentru ceai, lapte sau cafea. Singurul secret este sa nu exagerati coptul lor ci doar sa le vada focul cum zicea mama...