contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Ochi De Inger

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceste mici fursecuri  nu lipsesc de pe mesele germanilor în perioada Crăciunului. Dar sunt foarte cunoscute şi pe la noi. Le-am văzut pe multe bloguri şi în reviste culinare.  Pe cât sunt de mici pe atât sunt de fragede şi fine.   Pentru o reuşită cât mai bună a fursecurilor vă recomand să folosiţi un unt de 82% grăsime.


Ingrediente pentru aproximativ 60 de bucăţi:
- 250 g făină
- 100 g zahăr
- 150 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă extract de vanilie
-  un praf de sare
- 150 g dulceaţă de zmeură
- zahăr pudră

Făina se amestecă cu praful de copt.
În vasul mixerului se pun zahărul, gălbenuşurile, untul tăiat cubuleţe, extractul de vanilie şi sarea. La viteză potrivită se mixează până se omogenizează. Se adaugă făina amestecând până se încorporează şi aceasta.
 Se scoate aluatul din vas, se pune pe masa de lucru şi se frământă puţin.  Se formează o bilă mare, se înveleşte în folie alimentară apoi se dă la frigider pentru 30 minute. 
Aluatul răcorit se scoate din frigider şi se împarte în patru părţi. Din fiecare parte se modelează câte un cilindru cu un diametru de aprox. 2 cm. Se taie în role de 1,5 cm lungime. 


Din fiecare rolă se formează câte o bilă care se pune în tava teflonată sau tapetată cu hârtie de copt.
Cu ajutorul unei linguri de lemn cu coadă rotundă se apasă fiecare fursec în mijloc  apoi se pun tăvile din nou la frigider. După o oră se scot şi în mijlocul fiecărui fursec se pune gem de zmeură.


Fursecurile se coc 10 - 12 minute în cuptorul încins la 200 grade. 


Pentru aspect dar şi pentru o culoare roşie  mai pronunţată a "ochilor", după ce am scos fursecurile din cuptor,  am pus pe fiecare câte 1/2 de cireaşă confiată. 


Poftă bună!