contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Simple Cu Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De cateva luni tare greu ajung sa onorez anumite proiecte, si nu pentru ca nu mi-as dori.. doar ca.. timpul asta zboaraaa atat de repede.. Cum de cateva luni am lipsit de la provocarea "Dulce Romanie", luna asta mi-am propus sa nu lipsesc!! Mai ales ca luna aceasta gazdele provocarii sunt Laura si Liana sau Transylvanian Kitchen! Cele doua surori ne-am dat doua teme sau ingrediente: varza si fursecuri. Cu varza sunt prietena doar daca-i calita sau salata, iar la fursecuri.. dupa multe cautari am optat ptr niste fursecuri simple.. simple si parfumat.. simple si deliciase!! Pentru reteta m-am inspirat de la Miha, ca prea tare mi-au placut fursecurile alea ale ei..

Ingrediente:
150 g unt
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
200 g faina alba
1 esenta vanilie


Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am mixat usor. Am adaugat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie, si am mixat pana s-a topit zaharul, iar crema a devenit spumoasa. Am adaugat oul, continuand mixarea, apoi faina in ploaie. 
Pentru o mai buna omogenizare am scos paletele mixerului si am amestecat cu o paleta sau lingura.
Aluatul format l-am pus intr-un posh si am spritat mici gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 
Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, sau pana ce talpa fursecului s-a colorat putin. Inainte de a scoate tava eu am adaugat fulgi de ciocolata deasupra, dar nu s-au „lipit” toti.
Am scos fursecurile din tava si le-am lasat sa se raceasca.
O bunatate frageda si parfumata!!