contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Galuste Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

15 prune
200 gr pesmet
5 linguri zahar tos
esenta rom
scortisoara


Mod preparare:
Prunele se spala, se scot samburii si se presara peste ele doua linguri de cu zahar tos si esenta de rom.
Intr-o cratita punem 6 linguri pesmet si lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare rumenie. Dupa ce s-a rumenit pesmetul, tragem cratita de pe foc, adaugam zahar tos 3-4 linguri, scortisoara si amestecam pana omogenizam.
Curatam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert pana ce se inmoaie, apoi ii scoatem si ii scurgem de apa, si ii dam prin presa de cartofi. Cand s-au racit adaugam un ou, sare, faina si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Luam o lingura din compozitia de cartofi, o punem in palma udata cu apa, in mijloc punem o pruna intreaga si formam o galusca astfel incat pruna sa fie in intregime acoperita.
Intr-o cratita punem apa cu sare, cand a inceput sa clocoteasca se da focul mic si se pun galustele, se lasa cam 10-15 minute sa fiarba, pana se ridica la suprafata.
Le scoatem pe o farfurie la scurs si asa fierbinti le dam prin pesmetul cu zahar si scortisoara.

Recomandat de bunatati-delicatese.blogspot.com