contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Galuste Din Faina Cu Mazare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am vrut de fapt sa prepar aceste galuste cu spanac.dar spre surpriza mea, negativa, a trebuit sa constat ca, printr-e toate legumele care l-e am in congelatpr, nu exista spanac.
Asa ca am luat boabe de mazare congelate si am preparat galustele.
Este o mincare rapida,dar foarte gustoasa.cel putin noua n-e plac.
Aceste galuste se numesc la noi “Eiernockerl” iar la nemti se numesc “Spätzle”.
Aluatl acetei retete se trece de fapt printr-o sita cu gauru mari., special conceputa pentru ele.
Dar eu m-am hotarit sa nu-mi mai umplu bucataria cu lucruri care nu siont asa de importante.
La mine pe masa sint binevenite si , formate cu lingura/-ita…


INGREDIENTE:
- 200g mazare boabe congelata/doza
- 50g smintina Creme Fraiche
- 3 oua gr.M
- 200 ml lapte
- sare+piper
- 1/2lc praf copt
- 450g faina
MOD PREPARARE:
Mazarea congelata sau descongelata se pune in cana mixerului sau un alt recipioent in care se poate face piure cu mixerul vertical/batz.
Peste mazare se pune smintina,ouale , sare+piper si laptele pe rind.
Totul se mi´xeapa bine pina topate ingredientele s-au omogenizat bine.
In final se mixeaza faina amestecata cu ptaful de copt.
Intr-o oala incapatoare se pun la fier apa, iar cind acesta incepe sa fiarba se adaoga sare.
Cond apa a inceput sa clocolteasca, se micsoareza focul putin si cu o lingura/-ita se i-au potii din masa de alöuat si se pun in apa care fierbe usor .
Se lasa sa fiarba ca. 2-3 min. pina cind acestea au iesit la suprafata.
Se scoat si se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga de restul de apa.
Cind toate galustele au fost fierte, acestea se trec pe toate partile prin unt bine incins.

  • Se presara cu patrunjel verde si se servesc cu ochiuri, sunca prajita si salata/muraturi.
  • Sau ca atare presarate cu paremezan.
  • Sau ca garnitura linga o mazare scazuta
  • Sau linga un sos la dorinta.....

Fiecare cum doreste!
Va urez spor la preparat si savoare deplina!

http://feeds.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com