contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Galusti Cu Prune, Gomboti, O Data Pe An Se Fac, Altii Nu Mai Vedeti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

E, pozele sunt mai multe, inclusiv cu junk food ca mi-a placut cum era el asa mai porn, plus vietatile care, dupa cum stiti, daca reusesc, imi place sa le pozez, cui nu ii place sa dea pe sport tv.

Gombotii i-am facut iarasi dupa reteta lui Anton Roman.

Ce nu inteleg eu la reteta asta, pe care o refac anual, e de ce e cam abramburita. Adica eu cred ca maestrul nu a facut-o. Gombotii ies, dar sub nici o forma nu se poate intinde o foaie, aluatul e lipicios ca pelicanolul. La cantitatile din carte, imposibil sa iasa foaie de intins.

Cum am facut si atunci am procedat si acum.

De buni, is foarte buni, dar sa va luati gandul de la intins foaie sau taiat cu halba, tot mozolit iese, undeva e gresita reteta, nu imi dau seama ca nu ma pricep si oricum fac doar odata pe an, in rest, sa isi puna pofta in cui. Acum sunt prune ca lumea.

A, iar la compozitia de pesmet nu pun unt ci ulei, zaharul vanilat e facut de mine din zahar si pastaie, si scortisoara de data asta am pus un baton pe care l-am scos ulterior.

No bun, acum prostioare de mic dejun, ca numai ce am pronuntat “hot dog” si s-a dat sentinta: vreau! Si ca sa fie treaba oabla, s-a comis cu polonez. Din carne de porc. Se baga cineva? Nu? Aia e, hranirea sanatoasa e cea mai frumoasa.

Ete ce urat e, cah.

Daca ma dau pe site-uri americane, asa imi trebuie.

Acum sa va arat ce mai fac zanaticele, multe, in special gainati, galagie si lupte aeriene.

Cine-a pus ratusca in drum (s-a trezit poarca, imediat cum am declansat, nu-i nimic).

Si, daca mai tineti minte, luasem un cascaval Milapo, Lapus, acum am incercat si Pintea. Numele nu or fi ele reusite, dar cascavalul imi place la nebunie. Nu e cauciuc, brava lor. Pretul nu il stiu si e irelevant caci e de la magazin de cartier si aici sunt mai scumpe, dar asa arata.

De final, copii, vreti sa va mai spun o poveste? Dar sa nu credeti ca sunt copilofoba, ca nu e asa, chiar s-a intamplat si e interesant, nu vreau sa bag nimanui mintile in cap, fiecare cu a ma-sii.

Stateam in fata blocului seara cu potaia, copiii de la scara, ca il mai plimba cu bicla sau cu rolele, cand trec niste putzoi nervosi. Stiti ca nu mai e moda emo, acum sunt hipsteri, niste aia de cativa anisori cu rangi in maini facute din bancile din parc pe care, fireste, le rupsesera.

Asta e, toti am avut perioade distructive in adolescenta. Odata am rupt si eu pe un vecin in bataie, nu se pune. Prostu’ meu de caine ii vede asa agitati (cica sunt ceva gasti care se bat intre ele) sare la joaca, la care unu’, sa fi avut vreo noua ani, in dorinta de a se afirma in fata alorlalti, cu voce pitigaiata spune, rosteste, ma rog, ce a reusit el acolo, “baga-mi-as pula in cainele tau” (legata potaia, nu va imaginati ca l-a atins macar).

Inutil sa mai spun ca am vazut rosu in fata ochilor si am iesit in fata “batausilor” (niste pulifrici cu creste si ifoane sau ce mama lor is alea si imitatii de ochelari de soare plus fulare pe vremea asta cand lesini de cald). Eu nu am injurat, am zis ceva gen “ce ai zis mah”?

Faza haioasa e ca toti cei patru pusti mai inalti ca mine, cu bucatile de banca din parc rupte, s-au dat la o parte si l-au aratat pe scalambul ala mic care nici nu cred ca a dezvoltat pana acum ideea de ce e pula si la ce foloseste, care ala a rupt-o la fuga (potaia, fireste, credea ca e de joaca si tot sarea incolo).

Prietenele de plimbare, mamicile, au avut pareri impartite, ca ma asteapta sa imi dea una in cap (ha, asa as vrea sa o vad si pe asta) sau, ca nu rezolv nimic daca le explic ca sunt niste prost crescuti (nu rezolv, ca nu-s mama si tata lor, da’ macar nu mai trec pe la mine pe la bloc) sau ca mare tupeu am avut.

Mamelor din lumea intreaga, eu va dau un singur sfat, daca nu sunteti atente la plozii badarani care se bat in telefoane si blugi, daca nu observati ca put a alcool inca din scoala generala, sa nu va suparati cand fetitzele se inghesuie prin parcari cu baieteii (se joaca ed-a mama si de-a tata cu orele) sau, dupa caz, se leaga cu un lantz si se arunca de pe bloc, ca au trecut de la beutura la hasis.

No, io atat am avut de soparlit, oricum tot raul e spre bine, asa o liniste a fost azi noapte, daca nu mai au banci nu mai au unde sta in parc. hard roc aleluia.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com