contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gateli De Ieri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri mi-am pregatit pranzul din vreme, dar am pranzit tarziu. Am facut friptura de porc, mamaliga si varza murata calita, ca de astea am avut chef. Am mai avut o bucata de spata, am grijit-o si am umplut-o cu amestec de ceapa tocata + ulei + boia + pasta de ardei + zeama de lamaie, am legat-o cu sfoara si am imbracat-o in ceapa. Ceapa ramasa am asezat-o in tava. Am turnat putin vin alb, ca din ala a mai fost si apa, cat sa acopere fundul tavii si am dat la cuptor, la temperatura mare, descoperita, pana s-a rumenit usor. Apoi am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat sa se coaca la foc mediu. 

Varza am calit-o in untura de rata, cu boia si cimbru si atat. O bucurie, si varza, si untura. La magazinul de vis-a -vis de mine gasesc untura de rata si de gasca si jumari de porc si de gasca, excelente toate. Cum spuneam, bucurii de grasime, dar de incercat. Mamaliga e cum o stim, mi s-a parut mie ca ar merge bine cu varza si carnea. 



Am mai facut si merdenele, la fel ca week-end-ul trecut. De la Codruta. Data trecuta mi-a facut pofta Incepator in bucatarie si m-am apucat, bine am facut. Reteta Codrutei e foarte faina, nu se fac greu, desi poate asa pare. La impachetat mai buctez eu, nu au chiar forma de merdenea, dar nu ma plang, exersez. Faceti proba, o sa fiti incantati. Si mai e o chestie, daca faci intr-o zi, s-ar putea sa vrei neaparat sa le faci si-n ziua urmatoare, asa-s de misto. 

Cele de ieri, ma rog, doua din ele: 


Si de data trecuta.