contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gazpacho

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


faimoasa in intreaga lume,aceasta supa racoritoare a pornit de pe tarimuri andaluze.aici,in antichitate,romanii,construind sub soarele arzator drumuri si apeducte(ah,ce-as vrea sa reinvie si sa faca acest lucru si la noi,acum la peste 200o de ani distanta!),aveau nevoie de ceva sarat (pentru a retine apa in organism si a nu se deshidrata) si plin de vitamine.precursoarea supei reci andaluze era o mixtura din piine veche,usturoi,ulei de masline,otet si sare.mai tirziu,autohtonii au adaugat unele legume,iar dupa descoperirea americii ,gazpacho s-a implinit in forma sa clasica,cuprinzind in prepararea sa rosia si ardeiul gras.

3 felii de piine mai veche(eu am avut amestec 650+integrala,facuta la masina de piine,cu oregano si seminte de in),
3 rosii mari,coapte,carnoase,
1 ceapa rosie,
2 catei de usturoi,
1 ardei verde si 2 rosii,
1 castravete mediu,
6 linguri ulei de masline,
2- 3 linguri de apa,
2 linguri de otet alb,
chimion,sare ,piper.
eu am mojarat usturoiul cu chimionul ,sarea si piperul proaspat macinat si le-am amestecat cu legumele pe care le-am dat la blender ,taiate cuburi mici,piinea inmuiata in apa si stoarsa,plus restul de ingrediente,functia puls,actionata de citeva ori.am dat la rece,pentru ora si jumatate si am servit cu patrunjel verde si seminte de in ,felii de ardei.se poate servi cu crutoane usturoiate,bucatele de legume taiate si tot ce va mai face voua placere,e racoritoare si consistenta in acelasi timp,se face in putin timp si ce-i mai important ,este cruda,neprelucrata termic,plina de vitamine.foarte potrivita temperaturilor din aceste zile,va invit la o portie:
enjoy!
Share/Bookmark


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com