contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Geantak- Un Fel De Placinta Cu Carne (posetele)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Iata o noua reteta tatareasca.Eu le zic "posetele".Sunt foarte bune intr-o seara calda alaturi de iaurt sau lapte batut rece.
Cantitatile de mai jos,le-am estimat,pentru ca Saide le face la ochi.La sfarsitul asta de saptamana am sa le fac si eu acasa si am sa vin cu corecturile necesare.
INGEDIENTE:
-2 oua
-500 ml iaurt
umplutura:
-0,5 kg piept de pui tocat (sau carne de miel,sau de care va place)
-2 cepe tocate
-sare,piper
-o lingura mare de menta uscata
aluatul:
-600 g faina
-1 cub de drojdie
-sare
-apa calda
MOD DE PREPARARE:
-carnea tocata se amesteca cu ceapa,sare,piper si menta uscata
-se framanta un aluat din faina,drojdie si apa calda,dupa care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

-alutul se ruleaza in suluri cam de 5 cm in diamentru,apoi se taie rondele cam de 1 cm grosime
-se pune o lingurita de carne in mijlocul fiecarei rondele,apoi se pliaza pe diametru si se lipeste bine aluatul pe margini cu degetele
-se aseaza posetelele rezultate intr-o tava unsa bine cu ulei  , in picioare,sa se sprijine una de alta,cu lipitura in sus
-se bat 2 oua si se ameteca cu iaurtul dupa care se toarna peste posetele si se da la cuptorul incins la 210*
-se servesc calde sau reci la un pahar de iaurt sau compot.Parerea mea este ca sunt mai bune calde,asa ca a doua zi le-am incalzit la microunde pe cele ramase.
POFTA BUNA!

 


Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com