contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Visine Mentolat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
















Gem de visine
2 kg visine acrisoare (1.600 kg fara samburi)
1 kg zahar
1 lamaie
ramurele de menta proaspata
1 baton vanilie sau zahar vanilat optional
timp de pregatire: 1/2 ora dat prin masina, 1 ora si 1/2 scos samburii, cateva ore fiertul
Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne. Daca doriti puteti lasa 1/2 din ele intregi si puneti cateva in fiecare borcan. Punem visinele cu tot cu sucul lasat intr-o cratita la foc mic. Dupa ce a dat cateva clocote si a mai scazut adaugam zaharul, menta si spre sfarsit zeama de lamaie. Se spumeaza ca sa ramana dulceata clara si stergem marginea interioara sa nu se caramelizeze zaharul. Se fierbe pana se leaga, daca este prea lichida mai adaugam zahar cate putin. Se scoate menta la sfarsit.Deobicei pun zaharul treptat in functie de gust si de consistenta gemului, imi place mai putin dulce si doar cat sa se poata lega. Mi-au iesit 4-5 borcane mici. Il puteti inbunatati cu crengute de menta proaspata sau coniac. Mie mi-a placut mai mult gemul facut cu visinele pasate cu mixerul decat prin masina de tocat.