contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Zmeură

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Gem. Dar nu de foame ci de zmeura :D
Deci, daca e sa tinem cont de canicula... dimineata, pe racoare, sau seara, pregatiti un gem dulce acrisor, gemul gemurilor, din punctul meu de vedere.
Ce sa zic, mai greu a fost cu recoltatul, si acum mai am ceva semne pe maini, pe antebrate :D Nu-i bai!
Dupa ce am cules zmeura, am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga direct ci am scufundat-o intr-un castron cu apa. Apoi am lasat-o in apa, circa 30 de minute. Am scos-o intr-o strecuratoare.


Strecurata, zmeura pe care intetionam sa o fac gem, avea 600 de grame.
La aceasta cantitate am folosit 300 de grame de zahar.
Am presarat zmeura cu zahar si am asteptat sa-si lase sucul.


Am fiert apoi la foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda gemul de vas.
Cand am considerat siropul ajuns la consistenta dorita (in cazul meu, mai dens), am oprit focul.
Am preferat sa sterilizez 15 minute gemul.
Poftiti, gustati. Verdictul nostru? "Ex-ce-len-ta!!"


P.S. O parte din zmeura am congelat-o, dupa metoda oferita de Ina Gasiti acolo cateva sfaturi, despre cum sa va purtati cu zmeura. Multumesc pentru idee!!
Ei, ce ziceti?



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com