contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Zmeura

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Zmeura dulce si parfumata, cunoscuta si sub denumirea de „rug de munte”, este un adevarat izvor de vitamine, minerale si substante nutritive, necesare unei bune functionari a organismului ( vit.C, A, magneziu, cupru, calciu). De la cercetatori aflam ca zmeura are o activitate oxidanta de 50 de ori mai mare decat capsunile, de 3 ori mai mare decat kiwi si de 10 ori mai mare decat rosiile.
Zmeura transformata in gem sau dulceata, are un gust deosebit de savuros si va fi fara indoiala, un rasfat maxim pentru diminetile mohorate de iarna!

INGREDIENTE:
1 kg zmeura, 700 g zahar,
1 plic zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie.

PREPARARE:
Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert, la foc potrivit, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata si amestecand incet. Se fierbe pana cand capata o consistenta ingrosata, gelatinoasa ( aprox. 30-40 min). Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Gemul se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Se infasoara in paturi mai groase si se lasa asa pana cand este complet racit. Abia apoi este gata de pus in camara.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com