contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem Din Caise~reloaded

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


GEM DIN CAISE
Ca in fiecare an, gemul de Caise NU lipseste din camara noastra.
Daca e posibilitate mai fac si din alte fructe, dar de “CAISE” este musai la mine.
In Austria si chiar peste granitele Austriei, Caisele din reginea de pe malul Dunarii- WACHAU, sint foarte renumite.
Tin minte ca acum citiva ani am calatorit cu O prietena “special” penru a cumpara renumitele Wachauer Marille si va spun ca au fost  “excelente”!
Din pacate de atunci nu am mai gasit timpul necesar si anul acesta a fost si pentru localnici recolta foarte slaba, din cauza vremii.
Iar preturile la fel pe masura.
Dar am descoperit la piata la mine in oras, Caise aduse din Franta si au foat f. bune.Cel mai important este sa fie cit mai coapte de soare.
Eu cind merg la piata, ma orientez dupa “NAS” :), …daca Caisele au un miros parfumat, o culoare portocalie si la pipait pulpa fructului cedeaza sub coaja usor, atunci cu siguranta, imi zic “astea, astea sint ale mele…:)))
Si asa am facut si anul acesta cu Caise frantzuze  :) si binenteles, ,la prepararea Gemuluim le-am descojit.
De Lichior nu m-am mai incumetat sa cumpar, ca pretzurile la Caise si nu numai, au fost exorbitant de ridicate.:(((

gem de caise

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com