contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Generalitati La Prepararea Zaharului Pentru Decoratiunea Tortelor, Prajiturilor, Etc. - De La Doamna Comsa Citire

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Desi procedeele de a obtine o decoratiune splendida pentru un tort sau o prajitura sunt numeroase, rapide si moderne, nu strica sa aruncam o privire in metodele bunicii, mai ales ca ne ofera solutii naturale de colorare a glazurii si putem evita astfel pe cat posibil, chimicalele din comert. Aici sunt oferite cateva solutii dar sunt sigura ca punandu-ne mintea la contributie, putem gasi multe solutii naturale cu ajutorul carora glazurile si cremele noastre sa fie nu doar gustoase si aspectuoase ci si foarte sanatoase. Chiar am vazut o astfel de prajitura la Micul care ne-a si asigurat ca respectivele plante nu au daunat cu nimic gustului final. Ce avem mai jos, este doar o mica introducere, doamna Comsa are multe retete de glazuri (glaseuri le zice ea)
dar le vom lua pe toate pe rand.
"Zaharul pisat si cernut sa-l pastram totdeauna la un loc svantat si curat. Pentru ca sa putem lucra un tort sau alte prajituri, cat mai iute, avem nevoie de zahar pisat (praf de zahar), pe care trebue sa-l avem deja gata preparat, adica pisat si cernut orintr-o sita deasa. Zaharul pentru presarat este acela, care deja pisat, l-am cernut cu o sita si mai rara; astfel procedand, vom capata praf de zahar precum si doua feluri de zahar pentru colorat, decorat torturile, unul mai marunt si unul mai mare.
Avem nevoie de zahar colorat, punem intr`o farfurie zaharul mai mare cernut si-l coloram cu un penel stropindu-l cu culorile mai jos amintite, amestecandu-l cu mana iute, apoi pus pe o hartie curata, tinut la loc cald ca sa se ususce. Daca vrem sa avem zahar colorat mai inchis, dupa ce s`a uscat deja colorarea prims, il mai coloram odata, iar daca voim sa fie mai deschis colorat adaogam putina apa in coloarea cu care-l stropim intaia oara.
Sofranul, respective tinctura de sofran coloreaza zaharul galben; tinctura de Cochenille sau siropul de carmaz coloreaza zaharul rosu, branza de spanac coloreaza zaharul verde si esenta de cafea coloreaza zaharul brun.
Ca sa avem zahar mirositor la indemana, vom freca bucatele de zahar pe coaje de lamaie sau de portocale si tinut in sticle bine astupate pana cere trebuinta, cand apoi il pisam bine in piulita. Zaharul cu miros de roza il preparam, picurand d.e. 10 picaturi de oleu de roza pe o bucata de zahar de 50 - 60 gr. Zaharul de vanilie il preparam pisand in piulita un baton de vanilie cu zahar sau cu foarte putina vanilina."

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com