contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghebe Conservate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acum vreo câteva săptămâni ai mei au pus ghebe la borcan pentru iarnă.
Noi folosim o rețetă simplă, rapidă și foarte folositoare pentru că ghebele țin bine, fără probleme.
Așadar după ce curățați și spălați ghebele de pământ și frunze uscate, pe puneți într-un vas mai larg, o tigaie mare sau un lighean, depinde ce cantitate de ghebe aveți. Dacă sunt mărișoare, le mai tăiați, dacă nu, le lăsați întregi. Se acoperă cu apă cât să le cuprindă, se dă o linguriță plină de sare la kg-ul de ghebe și se lasă să fiarbă cca 15-20 de minute de când dă apa în clocot.
După aceea, când sunt răcite, le puneți în borcane curate, cu puțină zeamă din fiertură. Zeama să nu fie prea multă, doar cât să acopere golurile dintre ele.
Se pun apoi borcanele la fiert la bain marie (în vase înalte căptușite cu prosoape curate sau cu ziare) încă 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Se închide aragazul și se lasă totul să se răcească așa cum se prezintă, apoi se scot borcanele din apă, se șterg pe dinafară și se dau la cămară sau la boxă. Ghebele se folosesc iarna pentru plăcinte cu ciuperci, drob de carne și ciuperci, supă/ciorbă, etc.