contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghimbir (ginger)

articol scris de adellaida blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Se intampla foarte des in retetele mele sa regasiti ghimbir, asta pentru ca ne place deosebit de tare aroma lui regasita in mancarurile cu pui, orez si sos de soia.

Ghimbir


Ghimbirul este un rizom de culoarea nisipului, cu un astept destul de ciudat. Acesta are o aroma picanta, uneori pot spune chiar iute, aroma potrivita pentru sosuri, carne de pui, peste, fructe de mare, mancaruri de legume, marinate, orez, supe, dar cateodata si pentru prajituri, bauturi sau fructe.

Ghimbirul proaspat trebuie spalat si curatat de coaja, apoi se taie marunt sau se da pe razatoare. In functie de preferinte, se poate pune in mancare de la inceput (aroma discreta) sau la sfarsit (aroma fiind mai puternica). Ghimbirul este antiseptic, tonic, diuretic, combate febra, stimuleaza pofta de mancare. Combate balonarea si ajuta in cazul racelilor, tusei, raului de masina si durerilor reumatismale. Ceaiul de ghimbir se prepara dintr-o lingurita de radacina maruntita la 250 ml apa si se lasa sa fiarba acoperit 3 minute.

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com