contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghimbirul Combate Durerile Musculare

articol scris de adellaida blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Durerile musculare aparute in urma practicarii sportului sau a gradinaritului pot fi usor combatute cu ajutorul ghimbirului, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii de la universitatea din statul american Georgia, informeaza express.co.uk. Radacina de ghimbir a fost folosita de-a lungul secolelor ca un remediu traditional impotriva mai multor afectiuni, precum racelile si durerile stomacale.

Cercetatorii de la Universitatea din Georgia au descoperit ca o capsula cu extract de ghimbir administrata zilnic este eficienta in eliminarea febrei musculare, relateaza Mediafax.

Voluntarii au fost rugati sa ridice greutati timp de 11 zile consecutiv. Functiile motrice ale bratelor, inflamatiile si reactiile biochimice asimilate cu durerea, atat inainte, cat si dupa efectuarea exercitiilor fizice au fost monitorizate de specialisti.

Cercetatorii americani au constatat ca suplimentele cu ghimbir administrate zilnic au redus intensitatea durerii cu 25%.

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o planta erbacee din regiunile tropicale, al carei rizom este bogat in uleiuri eterice. Rizomul de ghimbir are o forma neregulata, este noduros si este foarte apreciat in bucatariile orientale, cum ar fi cea chineza, indiana si thailandeza.
Timpul.md

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com