contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiveci De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Tot întrebându-mă într-o seară ce Doamne iartă-mă să mai fac de mâncare, am început să „găsesc eu ceva” cum m-a sfătuit al meu soț.
Și am găsit: o tigaie pe care am pus-o la încins.
3 cepe medii pe care le-am tăiat peștișori mai grosolani așa.

Am aruncat ceapa în tigaia cu 2 linguri de ulei.
3 cartofi medii care au ajuns cubulețe mai mici.
Și ei imediat în tigaie, peste ceapă.
Un morcov potrivit, o bucățică de țelină, niște păstârnac - toate bastonașe. O jumătate de ardei gras tăiat pătrățele. Hop țop la tigaie.

Am acoperit și am lăsat așa la vreo 10 minute la foc mic. Mi s-a părut că au lăsat prea multă zeamă, așa că am dat deoparte capacul și, amestecând din când în când, am lăsat legumele să se coacă pe toate părțile; prăjit e prea mult spus.
Am turnat cam 100 - 150 ml de supă de legume (păstrată în congelator de pe urma vreunei supe cremă de legume). Am pus sare, piper, chilli, ierburi de Provence, o linguriță de bulion de Tecuci. Am amestecat bine și am lăsat la foc mic pââââână ce a scăzut lichidul de tot.

Atunci, mai mult din disperare că nu erau gata chiftelele cu care am asortat legumele, am apucat o sticlă de vin alb sec și am turnat cam la 50 - 100 ml să zic. Și iarăși am lăsat la foc mic până ce a scăzut lichidul. Sau a intrat în cartofi? Nu știu exact. Cert este că soțului meu i-a plăcut la nebunie ghiveciul meu improvizat.
Imediat ce am stins focul am pus o mână bună de mărar proaspăt tocat.

Ce face alcoolul din om :)).

Articol recomandat de doisiunsfertlamasa.blogspot.com