contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiveci De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O mâncare simplă ce poate fi mâncată atât de post, alături de legume la grătar stropite cu ulei de măsline sau alături de o pulpă de pui când nu ţineţi post. 
Ghiveciul de legume sau tocana de legume, cum mai este cunoscută această mâncare este simplu de realizat. Sunt convinsă că majoritatea dintre voi cunoaşteţi acest fel de mâncare şi l - aţi preparat măcar o dată, dar poate printre cititoarele blogului meu  se află şi persoane mai tinere, la început de drum prin ale bucătăriei.
Iată ce am folosit:
- 1 morcov
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă
-1 roşie
- 3  cartofi 
- 150 g orez cu bob rotund
- o cană supă preparată din 1 cub Knorr de legume 
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- o legătură frunze de pătrunjel 

Pregătim legumele: ceapa se toacă mărunt; ardeiul spălat se taie cubuleţe; morcovul curăţat se taie rondele; roşia  se decojeşte şi se taie cubuleţe;  cartofii curăţaţi de coajă se taie cubuleţe.
În uleiul încins punem ceapa, ardeiul şi morcovul şi lăsăm legumele la călit până se înmoaie.  Adăugăm cubuleţele de roşii şi orezul spălat şi scurs de apă. Amestecam de câteva ori apoi punem supa de legume. Lăsăm să fiarbă la foc mic până orezul este fiert pe jumătate  moment în care adăugăm cartofii cubuleţe. Completăm cu apă fierbinte, potrivim de sare, punem capacul şi lăsăm la fiert la foc mic încă 15  - 20 minute. 


La sfârşit se adaugă pătrunjelul verde tocat. 
După nici o oră de cînd m-am apucat de treabă am obţinut o mâncare de legume pe care de cele mai multe ori prefer să o mănânc fără nimic alături.