contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiveci De Mini-vinete Albe Si Cus-cus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Vinetele, unele dintre ele sunt colorate in degrade, de la alb la tulpină până la violet aprins sau indigo, chiar negre; de asemenea, exista plante total albe. Vinetele... albe, sunt un nou soi de vinete, obtinute printr-o incrucisare. Dupa o cautare pe net am aflat ca se numesc „BELONA”.
Eu le-am gasit zilele trecute in Iozefin, o piata mare din oras si nu e prima data. Erau si de marimea obisnuita a unei vanate, dar si asa micute cum le vedeti in imagine. Vinetele clasice se vindeau rapid, iar acestea albe erau luate mai mult de curioazitate, ca aratau ciudat!


Din cele mici am facut un ghiveci, iar din cele mari o salata clasica de vinete, cu maioneza... ne place noua. Acest soi alb sunt mai dulci si au mai putina apa, deci au toate atuurile pentru a ajunge in farfuriile noastre.

Ingrediente:
* 300 g vinete mici albe
* 2 ardei, verde si rosu
* 2 cepe * 2 rosii
* ulei       * sare
* piper
* 1 foaie de dafin
* 150 g cuscus
* chiftelute (optional)

 


Mod de pregatire:
Cuscus-ul sunt niste paste, sub forma unor granule sferice care se gasesc si-n supermarket-urile de la noi. Se serveste ca garnitura alaturi de ghiveci sau tocana de legume sau de carne, dar si ca mancare in sine, putand fi servit rece sau cald. Se prepara in doar cateva minute. Fiind niste paste, suntem tentati sa fierbem cuscus-ul doar in apa. Sau ca in majoritatea retetelor, se toarna apa clocotita peste cuscus si se lasa sa se unfle.
Dar exista si alt mod de preparare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-un vas se pune 3-4 linguri ulei. Cand s-a incins se pune cuscus-ul si se amesteca pana isi schimba culoarea, ca in imaginile alaturate.


Cand a devenit roze, se adauga, dupa caz, supa sau apa calda cat sa depaseasca cus-cus-ul. Se sareaza si se acopera cu un capac, lasand pe foc pana se absoarbe lichidul. Eu asa am facut si a fost foarte bun.
Mini vinetele se taie pe jumatate si se pun intr-o tigaie cu ulei de masline sa se prajeasca putin.


Rosiile se pun un minut in apa clocotita pentru a scoate coaja, apoi se taie cuburi. Dupa ce s-au facut vinetele se scot pe un absorbant.
Punem ceapa sa se caleasca cca 5 min. apoi se pun ardeii taiati cuburi. Se mai calesc putin, se adauga si rosiile, sarea, piperul, o foaie de dafin. La urma se adauga vinetele, deja prajite.


Se poate servi un simplu cuscus-ul cu ghiveci, sau si cu carne.


Eu am servit cu chiftelute. A fost un deliciu. Va recomand. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com