contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ghiveci In Straturi La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga












În încercarea mea de a evita prăjelile şi de a găti cât mai dietetic, am pregătit (prea mult spus, totuşi.. gătit!) acest ghiveci cu legume de sezon, folosind doar răzătoarea Borner. Am avut nevoie de:
1. Legume (2 cepe, 1 ardei gras galben şi unul roşu, 1 vânătă potrivită, 3-4 cartofi, 3-4 roşii, 1-2 morcovi, 1 cutie ciuperci feliate, câţiva căţei de usturoi).
2. 2-3 linguri ulei de măsline
3. 1-2 linguri pastă de tomate.

Am procedat astfel:
- vânăta feliată se presară cu sare şi se lasă deoparte, până ce pregătim celelalte legume;
- legumele curăţate şi spălate le dăm pe răzătoare, alegând forma de rondele (dacă nu aveţi o astfel de răzătoare, feliaţi totul cu un cuţit bine ascuţit), după care le condimentăm cu sare şi piper;
- după ce au trecut cel puţin 10 minute în care feliile de vânătă au fost date cu sare, acestea se spală sub jet de apă, pentru a îndepărta sucul amărui pe care îl conţin;
- ungem cu ulei o tavă şi aşezăm legumele în straturi : feliile de vânătă, ciupercile, ceapa, morcovul, usturoiul mărunţit, cartoful şi roşiile;
- adăugăm peste legume uleiul de măsline şi pasta de tomate, pe care o desfacem cu 1 cană de apă.
- dăm ghiveciul la cuptorul preîncălzit, la foc iute, pentru aproximativ 1 oră.
- cu 10-15 minute înainte de a stinge focul, radem brânză pe deasupra legumelor de la cuptor, sau nu procedăm astfel, dacă nu ne place această variantă.

Acest ghiveci rapid reprezintă o mâncare uşoară şi săţioasă, excelentă pentru serile calde de vară. Poftă bună!



Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com