contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi Cu Gem – De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

500 g faina
200 ml apa
2 linguri mari de zahar
1 praf de sare
2 linguri ulei
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 lingurita esenta de lamaie
12 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pentru inceput preparam maiaua amestecand drojdia cu 1 lingurita de zahar si 2 linguri apa calda. Cand maiaua creste o amestecam cu faina, apoi adaugam pe rand apa calduta in care am topit zaharul, uleiul si aromele.

Lasam aluatul sa cresca cam 30 minute. Il intindem pe un blat pe care am presarat putina faina, astfel incat sa aiba 2-3 mm grosime. Taiem rondele, pe care le mai lasam putin sa creasca pe blatul de lucru.
Pe o parte din acestea punem 1 lingurita de gem. Acoperim cu alta rondea de aluat si presam cu degetele marginile, astfel incat sa nu ne iasa gemul din gogosi.

Prajim gogosile in ulei incins, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti.

Le scoatem cu o lingura cu gauri si le punem pe un servet de bucatarie.
Pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook