contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fiindca suntem in postul Sfintei Marii, m-am gandit sa fac un dulce... de post. Ca de, fara dulce nu pot sta. Se fac usor si repede, se mananca cat sunt calde, pudrate cu zahar din belsug... Nu mai spun de aromele din bucatarie...
1 kg. faina, 50 gr. drojdie, o cana de zahar tos, 500 ml. apa calduta, 5 linguri ulei, arome (vanilie, coaja de lamaie, portocala), un praf de sare (un varf de lingurita).
Faina se cerne intr-un lighenas si se face o adancitura in mijloc. Apa calduta se amesteca cu zaharul si sarea pana se topeste tot zaharul, cu aromele, uleiul, apoi cu drojdia faramitata bucatele mici si doua-trei linguri de faina. Amestecul rezultat eu il torn direct in faina cernuta si incep procesul de framantare, pana se obtine un aluat putin mai tare ca la cozonac. Se lasa la dospit, la loc calduros (nu in curent), cam 45 min. (pana isi dubleaza volumul).
 Se unge masa cu ulei sau se pudreaza cu putina faina (eu prefer faina), se rup bucati din aluat si se modeleaza gogosile in forma dorita. Se pot umple si cu gem, dupa pofta inimii. Le acoperim cu un servet de bucatarie si le lasam sa mai creasca vreo 15 min. Se prajesc in ulei incins si se servesc pudrate cu zahar.