contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi Din Aluat Cu Brinza De Vaci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In general gogosii sint gustosi si se maninca cel putin la mine in familie , cu maaaaaare placere, mai ales sub forma de “Donuts”, dar acesta reteta este uimitor de gustoasa.
Brinza de vaci face ca aluatul sa ramina moale si de la rojdie de o pufosenie deosebita.
Cinde doreste sa manince si se incumeta sa prepare personal , recomand cu mare placere si ioncredere acesta reteta.
Pentru cine se incumeta, doresc spor la preparat si savoare deplina!
INGREDIENTE:
- 30 g drojdie proaspata
- 100ml lapte
- 500 g faina
- 250 g brinza proaspata de vaci
- 100 g unt
- 100 g zahar kristal fin
- 1 priza sare
- 3 oua mari sau 4 mici
- 1 lamiie-coaja
- 3-4ls rom*
- 1 pac. zahar vaniliat
- ulei pentru prajit
- zahar pudra+vanilie/scortisoara
MOD PREPARARE.
Drojdia se dizolva in laptele  caldutz amestecat cu 1ls zahar si –3ls faina.Se presara cu ceva faina si se lasa ca 10 min la dospit.
Intr-e timp untul se topeste se adaoga untului ouale, priza de zare, restul de zahar, coaja de lamiie, zaharul vaniliat, romul.
Totul se mixeaza bine pina se omogenizeaza compozitia si se adaoga brinza si jumatate din cantitatea de faina.Totul se mixeaza bine.
In continuare se adaoga restul de faina si drojdia crescuta.
Totul se malaxeaza bine pina se obtine un aluat moale si elastic.
Aluatul obtinut se acopera cu o folie de nailon sau o punga si se lasa sa creasca la un loc caldutz ppina ce volumul s-a dublat.Ca. 30 min.
Intr-o cratita de marime potrivita se incince uleiul sau alta grasime la alegere si cu o longura sau cel mai bine cu lingura de inghetata inmuiata in ulei, se i-au portii din aluat si se pun in uleiul incins.
Se prajesc pe amindoua partile, se scoot pe n servet de bucatarie pt. a absorbii surplusul de grasime si se presara/tavalesc inca fiervinti cu/prin zahar pudra amestecat cu zahar vaniliat sau scortisoara.
Acesti gogosi serviti cu smintina/frisca si un sos /marmelada de fructe sau chiar fructe proaspete. sint “dementiali”!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss