contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
, 4 linguri de ulei, 2 plicuri de drojdie, un plicule? de zah?r vanilat, op?ional zah?r tos pentru pres?rat deasupra.

Mod de preparare:


Într-o oal? mare se pun f?ina, drojdia, se omogenizeaz?, peste care se adaug? zah?rul, sarea, oul întreg, zah?rul vanilat, coaja de la jum?tate de l?mâie. Laptele cald se toarn? treptat pe m?sur? ce se fr?mânt? aluatul. Tot treptat se adaug? ?i uleiul. Dup? ce s-au pus toate ingredientele, se mai fr?mânt? înc? 15-20 de minute.


Se formeaz? o coc? ce se pune în oal?. Se presar? pu?in? f?in? deasupra ?i se las? la dospit, în loc c?ldu?, aproximativ o or?.


Dup? ce a crescut, se presar? f?in? pe o mas? de lemn sau pe un blat mare de lemn (dac? e din plastic, aluatul se înmoaie).


Se r?stoarn? aluatul dospit ?i se rup câteva buc??i din el, care se întind cu sucitorul.


Se taie diverse forme ?i se repet? opera?iunea pân? la terminarea aluatului.


Formele de aluat se pr?jesc în ulei încins pe ambele p?r?i, la foc mic,


 pân? devin rumene.


Se dau prin zah?r pudr? ?i


se servesc ca atare sau cu un pahar de lapte.


Poft? bun?!
Reteta recomandata de reteteilustrate.blogspot.com