contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gomboţi Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:
5-6 cartofi potriviţi, 2 ouă, 7-8 prune, 300 gr pesmet, 5 linguri de zahăr, făină cât cuprinde, un praf de sare, 5 linguri de ulei.

Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert, în apă cu sare.
Când s-au fiert, se scurg bine de apă, se pisează,
se adaugă un praf de sare, ouăle întregi, se amestecă,
apoi se presară făină, amestecând continuu
până se obţine o cocă ce nu se mai lipeşte de mână.
Se rup bucăţi din aluat, se întind pe o suprafaţă tapetată cu făină şi
se pun în mijlocul fiecărei bucăţi, câte o feliuţă de prună, spălată în prealabil.
Se strânge aluatul în jurul feliuţei de prună şi se formează o biluţă.
Într-o oală se pune apă cu puţină sare, la fiert, iar când clocoteşte,
se pun gomboţii în oală, cu grijă, unul câte unul şi se lasă pe foc mic până se fierbe aluatul.
Se scurg de apă într-o strecurătoare.
Se pune uleiul într-o cratiţă, pe foc mic, şi când e încins, se adaugă pesmetul amestecând în continuu până se rumeneşte.
Apoi se stinge focul şi se amestecă bine cu zahărul.
Se pun gomboţii peste pesmet,
se amestecă bine cu grijă şi se servesc calzi.
Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com