contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gougeres

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

inspiration food marathon  - by electrolux - episodul 3/french bakery


minunile astea mici sunt originare din burgundia. sunt facute dintr-un aluat tip choux ceea ce le face foarte fine. aditia de branza gruyere(daca nu gasesti poti sa folosesti parmezan) ii da o nota sarata care te imbie la inca una. si la inca una, si la inca una..... singura cale sa te mai opresti e un pahar de pinot noir la temperatura camerei. pofta buna.

ingrediente: 
pentru 4 persoane. timp de preparare 40 de minute
- 80gr unt
- 80gr faina
- 3 oua
- 200ml apa
- 60gr de gruyere sau parmezan ras
- un varf de sare 

gougeres
- incalzeste cuptorul la 200 de grade celsius
- topeste untul in apa si omogenizeaza-l. 
- adauga faina si incorporeaz-o bine. lasa amestecul sa se raceasca
- bate ouale cu mixerul. incorporeaza ouale in aluatul caldut. mixeaza bine. vrei ca aluatul obtinut sa fie foarte pufos. 


 - adauga branza rasa in aluat. mixeaza energic.
- pune aluatul in spritz/posh/punga de patiserie
- intr-o tava cu hartie de copt fa gogosele mici de marimea unei bezele.
- da la cuptor 20 de minute la 200 de grade celsius sau atat cat e necesar.