contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Grill Champions Tour Iii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mâine (vineri 27 aprilie 2012) va avea loc, la Bucureşti Grill Champions Tour, ajuns la cea de-a treia ediţie. Organizat de Grillsociety.ro, acest eveniment are ca punct culminant o demonstraţie culinară susţinută de doi campioi mondiali de barbecue.

Camillo Tomanek, zis don Caruso, şi Marco Greulich, cunoscut ca don Marco, sunt doi adevăraţi maeştri ai grătarelor, fie ele cu cărbuni, cu gaz sau electrice.

I-am văzut la lucru, căci m-am numărat printre cei care i-au urmărit la ediţia anterioară a Grill Champions Tour. Cei doi profesionişti au demonstrat din plin că gătitul în aer liber este o artă care se poate practica nu numai vara, ci şi pe timp de iarnă.

Data celei de-a treia ediţii a evenimentului nu este aleasă întâmplător, căci 1 mai este considerată ziua în care începe sezonul frumos şi în care o mare parte a timpului liber se petrece afară din casă, pe cât se poate de natură.

Cine este Grillsociety.ro? Crezul declarat al acestei organizaţii este ilustrat de zicala „cultura vieţii începe de la a mânca”. GrillSociety.ro îşi propune să adune laolaltă iubitori, amatori, cunoscători sau profesionişti ai grilling-ului şi să funcţioneze ca o platformă unde se împărtăşesc ştiri din domeniul gastronomic, idei, reţete şi poveşti culinare, toate menite să dezvolte cultura gătitului în aer liber din Romania.
Personal, ader la acest crez, căci gătitul în aer liber poate fi o componentă importantă a culturii culinare a unui popor, iar la noi există deja o tradiţie în domeniu.

Proiectul conceput de Grillsociety.ro este un manifest cultural, propunându-şi să demonstreze existenţa unei culturi a gătitului în aer liber care depăşeşte imaginea stereotipă a grătarului sfârâind la iarbă verde, plin de mici şi ceafă de porc, înconjurat de fum şi acompaniat de sunetul tablelor şi zarurilor.

Grill Champions Tour doreşte să arate publicului că gătitul în aer liber poate fi un eveniment cu adevărat festiv, care ţine de cultura culinară. Se pot prepara mâncăruri absolut deosebite, chiar sofisticate, care se servesc împreună cu vinuri bune, în sunetul unei muzici de calitate sau al unor discuţii interesante, totul gătit fără fum, curat şi nepoluant.

Revenind la evenimentul de mâine, dacă tot am amintit mai sus de mâncăruri deosebite, cei doi artişti ai grill-ului, don Caruso şi don Marco, vor prepara un meniu mediteranean. Iată câteva dintre preparate: frigărui de creveţi cu roşii uscate, scoici Saint-Jacques preparate după o reţetă surpriză, pui cu dulceaţă de cireşe şi condimente, somon marinat cu suc de limetă şi miere, gătit pe placă de cedru înmuiată în vin cu mirodenii, vinete cu mozzarella, bacon şi busuioc, coaste de berbecuţ condimentate, un peşte întreg gătit lent şi afumat concomitent cu chipsuri de lemn aromate şi mirodenii şi, în final, o îngheţată la… grătar.

În calitate de organizator al Grill Champions Tour, Grillsociety.ro se bucură de sprijinul parterilor care au făcut posibilă această manifestare: CampingGrill.ro – specialist în grătare de grădină performante, Corcova Roy & Damboviceanu – vin din zona românescă cu tradiţie, Brands International – cafea Nespresso, Salatele Eisberg şi, nu în ultimul rând, RFamily – furnizor de produse proaspete şi congelate de peşte.

Voi fi şi eu acolo, în calitate de amfitrion al evenimentului, şi voi reveni cu impresii şi fotografii.