contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Guguluf Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza
Aveam niste branza de vaci, foarte dulce si bunuta, si un strop de gand ce ma chinuia intrebandu-ma zadarnic "...ce faci cu branzica?, ce faci cu branzica?". "Ceva sarat", imi soptea cineva pe umarul stang, "..ceva dulce" se auzea timid din dreptul umarului drept.
...Si uite-asa...pana la urma tot, printre soapte si arome...m-am trezit negociind cu vocea umarului drept. "Ceva de dulce? zici"...ehee.....dar fara prea mult foc, ca-i cald tare azi....fara prea mult efort ca mi-e cam lene azi...n-am o reteta la indemana, .....ehehee si-ntru-n final glorios, am decis: "De dulce sa fie!... fara mult foc! si repejor ca mi-i si lene, iar Miruna vrea acusi afara la joaca"....complicat?
So, ca sa nu o mai lungesc..iata ce mi-a iesit...rapid, dulce, aromat, fara mult foc, si cireasa de pe tort!...e bun si pentru cei mici.

Asadar ingrediente:
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 220 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3-4 liguri de smantana groasa
  • un pilc de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului, aveti nu? :P)
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)
Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.
Am adaugat apoi  untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja de lamiie, plicul de zahar vanilat (doar consistenta lui :P) si am mixat inca putin.
Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.
Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi :P si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute...faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur :P
Anyway, dragilor, asta e....foarte bun, foarte rapid. R. a zis:"e cel mai bun guguluf, de pana acum"...chestie care m-a impaunat asa putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))
Asa ca....poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort.....incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.
Pofta buna!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com