contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulas De Porc – DisznohÚsbÓl Gulyas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:
(pentru 10 portii)

1 Kg carne de porc
350 g ceapa
700 g cartofi
200 ml suc de rosii
1 morcov
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1/2 lingura boia de ardei dulce
1 lingurita chimen
3 catei usturoi zdrobiti
3 linguri untura
2 litri supa
cateva frunze de telina
1 frunza dafin
1 lingura crema de gulas
sare
piper
ulei pentru calit carnea

Pentru galuste:
3 oua
faina cat cuprinde

PREPARARE:

Pentru inceput calim ceapa tocata marunt in untura pana devine moale si sticloasa. Adaugam usturoiul pisat, fulgii de ardei si boia de ardei dulce.

Carnea o tocam cubulete, o condimentam cu sare si piper, apoi o calim in putin ulei, pana devine alba, apoi turnam sucul de rosii. Amestecam si mai lasam la calit 1 minut.

Adaugam ceapa cu usturoi si boia, supa si fierbem carnea la foc mediu. Cand aceasta este aproape fiarta, adaugam cartofii taiati cuburi si lasam sa fiarba totul impreuna. Punem in oala frunzele de telina si cea de dafin. In 150 ml apa punem la fiert semintele de chimen. Lasam sa fiarba 1-2 minute, strecuram “ceaiul” de chimen, si il turnam in oala.

In acest timp pregatim galustele amestecand ouale cu faina, astfel incat sa obtinem un aluat foarte moale. Punem o oala cu apa si sare la fiert. Luam cu lingurita aluat si punem in apa care fierbe. Lasam sa fiarba galustele cateva minute.

Dupa ce s-au fiert cartofii, vom strecura galustele din faina si le adaugam in oala de gulas. Fierbem totul impreuna pret de 5-10 minute, cu un capac, apoi putem opri focul. Scoatem din oala frunzele de telina si servim gulasul fierbinte.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook