contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulii Umplute Cu Carne Tocata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Cui nu-i plac guliile. O legume foarte hranitoare si care cere si foarte putin timp pentru preparare. Asa ca... ce ziceti de o mancare de Gulii umplute cu carne. Nu va tenteaza?

Ingrediente:
* 5-6 gulii de marime potrivita
* 400 g carne tocata (porc si vita)
* 2 cepe         * 50 g orez
* 2-3 rosii         * 1-2 lg ulei de masline
* supa de legume sau carne
* sare           * piper
* patrunjel si marar tocate

 


Pregătirea:
Guliile se spala, apoi li se taie capacul. Se pot si decojii, dar eu le-am lasat cu coaja care era foarte cruda. Se scobeste miezul.
Intr-un bol se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, lingura de ulei (in functie de cat de grasa este carnea), orezul, patrunjel, mararul tocat, sarea şi piperul. Se omogenizeaza bine si cu acest amestec se umplu guliile care se aranjeaza intr-o cratita. Intr-un alt vas se soteaza ceapa, se adauga o lingura de faina si se complcteaza cu supa. Apoi se adaugă pulpa de gulii, taiata in bucati mici si rosiile decojite si taiate in cuburi.


Se adauga sare şi piper dupa gust. Adaugam amestecul in vasul cu gulii umplute. Le acoperim cu palariile taiate amterior. In cazul in care sosul nu acopera guliile, se mai adauga supa. Se lasa sa fiarba incet. Cand sunt aproape gata, se presara marar tocat, apoi se pune la cuptor cca 10-15 minute. Se serveste cu smantana.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com