contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Hamburger Deluxe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vinerea trecută am făcut aprovizionarea cu carne. Printre altele am luat nişte burgeri din carne Wagyu – cea mai bună carne de vită care există şi ne-am gândit să facem nişte Hamburgeri. Hamburgerii sunt la mine pe lista “o dată pe an”, dar şi atunci prefer să-i fac eu, decât să cumpăr la fast food-uri. Ce este aşa de special la carnea asta - carnea de vită Wagyu este uniform marmorată şi nu doar pe ici pe colo ca la carnea obişnuită de vită, iar prin prăjire grăsimea se topeşte şi carnea devine foarte fragedă şi suculentă. Vitele din rasa Wagyu sunt cele mai răsfăţate, sunt masate în fiecare zi şi li se dă şi bere sau sake (vin de orez) pentru a le creşte pofta de mâncare.

Burger (9) a

fleisch

Am găsit şi nişte roşii italieneşti, care aveau într-adevăr gust de roşii, destul de scumpe şi ele, dar la aşa bună carne, trebuie să fie şi roşiile de calitate, mi-am spus. A mai trebuit să iau doar chifle, restul aveam deja acasă. Pe lângă carne, roşii şi chifle mai e nevoie de puţin muştar, ketchup sau sos Barbecue, salată verde, ceapă şi ardei muraţi.

Am prăjit carnea pe o tigaie-grill, pe ambele părţi cam 4-5 minute, “plăcinţica” de carne fiind destul de mare. Între timp am pregătit restul ingredientelor: am feliat roşiile, castraveţii şi ceapa, am spălat frunzele de salată, iar chiflele le-am prăjit puţin pe partea interioară.

Am asamblat apoi hamburgerul: o jumătate de chiflă am uns-o cu muştar, am pus apoi salata verde, burgerul, câteva inele de ceapă, felia de roşie, iar apoi castraveţii. Partea de sus a chiflei am uns-o cu sos Barbecue şi am aşezat-o peste turn.

Burger (7) a