contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Hamburger

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




       Reteta de astăzi face parte din categoria "Junk food". Nu mănânc eu foarte des asa ceva, dar mai greșesc din când în când :) Acești hamburgeri am incercat sa îi fac cat mai "sănătos", adică am făcut cam totul în casa :) Dacă voi nu aveţi timp sa pregătiti în casa, puteti sa lua chiflele, maioneza si ketchup-ul de la supermarket.


      Cu aceasta reţetă îmi închei "activiatea" din acest sezon, adică o sa fiu plecată și nu ştiu cat de des o sa postez ceva :) Când am timp și internet la dispoziție mai public cate o reţetă salvată:)

Ingrediente:

6 chifle
6 chiftele mari
3 rosii
2 castraveti
6 felii cascaval
6 frunze de salata
maioneza
sos de rosii
cartofi prajiti

Chifle:
550 g faina(150 g faina neagra, 400 g faina alba)
250 ml apa
3 linguri ulei
3 linguri lapte
7 g drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

Chiftele:
500 g carne tocata
1 ceapa tocata marunt
2 catei usturoi
1 ou
3 linguri pesmet
sare,piper

Maioneza:
1 galbenus
1 lingurita mustar
100 ml ulei
sare

Sos de rosii:
200 g rosii cuburi
sare,piper
busuioc
1 lingurita amidon
Mod de preparare:

Chifle:
Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi  se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic.

Bila de aluat se lasa in castron si se presara putina faina deasupra. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 9 bucati egale. Se formeaza bile de aluat.

Chiflele se pun intr-o tava mare,tapetata cu hartie de copt, la distante mari una de alta. Se lasa intr-un loc cald aprox 40 minute pentru dospire.


Chiftele:
Din toate ingredientele se formeaza o pasta. Din pasta se formeaza 6 chiftele mari. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza chftelele. Se baga in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute, pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Maioneza:

Intr-un castron se pune galbenusul si mustarul; se amesteca cu o lingura de lemn, intr-un singur sens, adaugand treptat uleiul pana se incorporeaza perfect si obtinem o pasta groasa. E adauga sarea si cativa stropi de pa si se omogenizeaza.

Sos de rosii:

Intr-o cratita se pun rosiile, usturoiul, condimentele si 2-3 linguri apa. Se lasa pe foc mic 2-3 minute. Amidonul se amesteca cu 2 linguri apa si se toarna peste rosii in cratita, amestecand incontinuu. Se asezoneaza cu busuioc tocat.

Asamblare:

Chiflele se taie pe jumatate, se pune o frunza de salata, chfteaua, cartofi prajiti,sos de rosii, felia de cascaval, 2 felii de rosii, felii de castraveti si maioneza. Se acopera cu cealalta parte din chifla si se fixeaza cu o scobitoare sau un bat de frigarui.


Vacanţa plăcută tuturor!