contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Hobby

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

by Alice albinutza
    - Ce zici, fatăăă, că eşti obosită?....ia-ţi şi tu un hobby,ceva....te mai destinzi...
     "What? "......ţipă creierul meu...."ce să faaaci?...să-ţi iei un hobby?"....şi încercând un zâmbet timid, îngân pe limba ei:
     - Ce hobby?...fatăăă...Da' tu ce hobby ai , fatăăă...?
     - Cum, fatăăă.., un hobby....păi fatăăă, eu călătoresc, mă distrez, ies în oraş, mai lecturez....
    "What?"....şi am tăiat-o repede:
     - Da' ce lecturezi tu....fatăăă?
     - Păi...mai nou un Ţuţea.....tabloidele astea fatăăă...mă mai uit noaptea la Capatos, fatăă...mă mai destind şi eu că-s obosită, fatăă, ce să fac.
    - O să mă gândesc şi eu.....poate mă apuc de tricotat, am spus râzând.
    - Hai fatăăă....cum tricotat? e prea banal........ei, lasă, fatăăă... că găseşti tu...
    Conversaţie ruptă din multitudinea de conversaţii de acelaşi gen cretinoid pe care le-am întâlnit de-a lungul existenţei mele şi pe care sper din tot sufletul să nu le mai întâlnesc deloc, dacă s-ar putea. Însă aşa cum ştim de cele mai multe ori îţi aduci aminte doar de cele mai ciudate lucruri şi oameni pe care i-ai întâlnit tot aşa mi-am adus şi eu aminte de sfatul binevoitoarei mele cunoştinţe: "ia-ţi un hobby."
   Să-mi iau un hobby...ce chestie ....şi cum tricotatul, pescuitul, grădinăritul sau fotografiatul sunt hobby-uri banale, pentru oamenii banali, probabil, tot aşa sunt şi hobby-uri pentru oamenii de soi, ceva hobby-uri de top.    Dar hobby-urile astea de top trebuie să fie ceva foarte tare, ceva greu de atins pentru noi , muritorii de rând, aceia pentru care a zice "fatăă" după fiecare cuvânt pronunţat este ceva aproape de neimaginat.
   N-am cum să-mi iau un hobby...asta nu e pentru mine, e pentru cei puţintel snobi, cei ce vor să pară altfel decât sunt în realitate...cei care schimbă geaca de blugi cu aceea de piele doar pentru că le dă un aer underground, cei care îşi purtau pletele în codiţă de cal, iar acum doar cu pletele în vânt şi ochelarii de soare indiferent de condiţii meteo sau anotimp. Sunt pentru aceia care lasă la vedere, pe noptieră un curs "How to..." pentru a da impresia că mereu sunt preocupaţi şi au intotdeauna o enciclopedie pe raftul bibliotecii.
  "Ia-ţi un hobby"....Ptiu, drace...e ca şi cum ţi-ai lua o pereche de papuci....
   Şi astfel mi-am dat seama că nu prea am şanse reale în încercarea mea de a-mi lua un hobby pentru a mă mai destinde puţin.



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com