contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Home Made Fast Food

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pai pana la urma nu-i chiar atat de fast avand in vedere timpul pentru prepararea chiflelor, dar merita tot efortul.

Pentru o masa gen Fast food incepeti de dimineta cu prepararea chifelor si de abia in momentul servirii continuati cu umpluturile. Eu am ales de aceasta data sa impart aluatul in doua parti egale: jumatate chifle de burgeri si jumatate chifle pentru hot dog. Dar gata cu povestea si sa incepem nebunia!
Aluat chifle Sursa
- 4 cups faina
- 2 linguri zahar
- 1  1/2 lingurita sare
- 4 lingurite drojdie granulata
- 1/4 cup unt
- 1 cup lapte
- 2/3 cup apa
- 1 galbenus
- susan sau mac
Conversie cups in grame
Mod de preparare
1. Incalziti laptele, apa si untul pana cand acesta din urma se topeste complet. Lasati amestecul sa se raceasca, pana este usor caldut. Amestecati faina cu toate ingredientele solide.
2. Adaugati la amestecul de lichide doua cani din amestecul de faina si omogenizati cu o lingura de lemn. Aluatul obtinut turnati-l in bolul unui mixer fix si adaugati restul de faina. Porniti pe viteza minima a aparatului si lasati sa framante cca 10 minute. Sau daca nu aveti un mixer fix procedati ca doamna din video Sursa.
3. Odata ce s-a framantat aluatul puneti-l intr-un bol curat, uns cu putin ulei. Acoperiti bolul si asezati-l intr-un loc caldut pentru o ora, timp in care isi dubleaza volumul. Rasturnati aluatul dospit pe masa usor infarinata, framantati-l putin si impartiti-l in 8 parti egale.
4. Din nou pentru a vedea cat mai  bine modul in care se modeleaza atat chiflele de burgeri cat si cele pentru hot dog urmariti minunatul material Sursa. Asezati chiflele pe tavi tapetate cu hartie de copt, acoperiti-le cu un prosop curat si lasati-le sa mai dospeasca inca 45-60 de minute.
5. Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti chiflele cu galbenus batut cu putina apa si presarati deasupra semintele favorite. Coaceti minunatiile pana cand capata o culoare aurie deasupra. Nu am fost atenta la ceas, asa ca la urmatoarea incercare o sa revin sa notez si timpul necesar. Se scot se lasa sa se raceasca, se sectioneaza si se servesc cu umplutura favorita.
Hamburger Jamie Oliver

- 500 g carne tocata tineret bovin
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingurita mustar Dijon
- sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare
1. Se condimenteaza bine carnea cu sare si piper si se amesteca cu restul de ingrediente. Impartiti apoi intreaga compozitie in patru parti egale. Umeziti-va mainile in apa si modelati-le sub forma rotunda cu grosimea de 1-1,5 cm. Acoperiti-le cu folie si dati-le la frigider pentru cel putin 15 minute.
2. Stropiti burgerii cu ulei de masline pe ambele parti. Prajiti-i apoi intr-o tava de gratar, 7 minute pe fiecare parte, apasand cu o paleta deasupra lor din cand in cand. Dupa ce i-ati luat din tava puneti deasupra lor cate o felie de branza topita sau orice alta branza taiata subtire. Asamblati farfuria astfel chifla, mustar, ketchup, salata, ceapa murata, burger si palaria cu seminte. Inainte de a musca strangeti bine intre maini pentru ca toate ingredientele sa-si faca magia.




Hot Dog cu carnati subtiri de casa
- 4 carnati subtiri de porc
- salata
- branza topita
- mustar, ketchup
Ceapa caramelizata
- o lingurita unt
- o ceapa rosie marisoara
- un catel usturoi
- 1/2 lingura zahar brun
- 2 lingurite otet balsamic
Mod de preparare
1. Incepeti cu ceapa caramelizata. Topiti intr-o tigaie mica untul si adaugati ceapa taiata pestisor fin si usturoiul zdrobit. Lasati la foc mic, acoperind vasul cu un capac, pana cand aceasta se inmoaie. Adaugati zaharul si amestecati pana se topeste complet. Stingeti cu otet balsamic si lasati pe foc inca 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Acoperiti cu capac pentru a ramane calda pana in momentul servirii.
2. Prajiti la gratar carnaciorii si asezati-i in chiflele taiate pe lungime alaturi de restul ingredientelor. Puneti ceapa caramelizata deasupra si savurati cu pofta.
comentarii