contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Homemade Pasta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

desi dispun de vacanta  in aceasta perioada,timpul nu mi-a mai ajuns efectiv pentru a pregati  o noua postare.
ce-i drept ,am avut de pregatit si unele evenimente in familie,cele mai importante ale anului!!!
asa ca am ajuns sa am citeva clipe libere in aceasta dupa-amiaza,sa pot posta ultimile mele paste.este vorba de un aluat simplu de taitei,pentru care am folosit urmatoarele ingrediente:
3 oua intregi,
300 grame faina 650(aproximativ),
1 lingurita piper prospat macinat,
1 lingura cimbru uscat,
2 linguri cu patrunjel proaspat tocat .
se amesteca ingredientele si trebuie sa rezulte un aluat elastic,nelipicios,pentru asta  ajustam cantitatea de faina adaugata.il invelim intr-o folie din plastic si-l dam la rece,in frigider 30-40 minute,dupa care il portionam si-l intindem in foi.
eu am portionat in 4 si am actionat totul la masina de paste,
imi pare usor si rapid.o masina foarte folositoare,daca o avem,trebuie sa o punem la treaba!
am taiat sub forma de tagliatelle:

se lasa la zvintat:



dupa care se pot depozita in borcane infiletate sau in saculeti de pinza-cum fac eu,de exemplu:


 eu am facut si o portie cu ele proaspete,nimic altceva decit fierte si cu putin parmezan ras:


nimic nu egaleaza gustul pastelor proaspete ...voi ce credeti?

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com