contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Humus Cu Tahini

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astăzi am pregătit humus cu tahini. Auzisem de mult de această mâncare arăbească, am mâncat de câteva ori dar niciodată nu am făcut în casă. Azi i-a venit rândul să o pregătesc.
Se folosesc foarte puţine ingrediente şi se prepară foarte simplu.
Pentru o porţie, cum este cea din imagine vă trebuie:
- 400 g năut (la conservă)
-2 linguri tahini (pasta de susan)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 - 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei de măsline
Se scurge zeama din conservă într-un pahar iar năutul se pune într-un vas împreună cu cei doi căţei de usturoi. Se pasează năutul cu ajutorul unui blender, adăugând câte puţină zeamă din conservă până ce rezultă o pastă. Se adaugă sare, piper, zeama de lămâie şi pasta de susan (tahini) . Se amestecă bine ; va rezulta o pastă fină.
În compoziţia pastei se poate adăuga şi ulei de măsline.
Humusul se serveşte stropit cu ulei de măsline.