contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Iaurt De Soia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Homemade Soya Yoghurt with Fresh Strawberries

Am gasit in sfarsit un iaurt care sa imi placa. Si nu din comert, ci facut de manutele mele.  Reteta e simpla de tot, nu va speriati de numarul mare de indicatii. In practica e mult mai simplu. Pentru prima tura de iaurt aveti nevoie de un ferment special insa mai apoi puteti inmulti iaurtul folosind cate putin din cel existent.

Homemade Soya Yoghurt with Fresh Strawberries

Iaurt de soia de casa

  • 1 litru lapte de soia neindulcit (de casa sau cumparat; eu am avut surprize neplacute cu unele marci din comert asa ca am ramas la marca The Bridge)
  • 1 lingurita faina de roscove (NU pudra de roscove, ci faina din samburii de roscove, un liant pentru a ingrosa compozitia) sau guma xanthan
  1. Laptele se incalzeste pe foc pana ajunge la temperatura de 45 grade C.
  2. Fermentul se pune intr-un vas, se toarna putin lapte si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se toarna restul de lapte si se amesteca.
  3. Bolul se tine la loc cald timp de 4-6 ore sau pana cand laptele se incheaga si prinde gust acrisor. Eu pun bolul neacoperit in aparatul de deshidratat  la 46 grade C si il las 6 ore, pana cand face o crusta la suprafata si e inchegat.
  4. Se ia crusta de deasupra. Iaurtul obtinut se amesteca rapid cu liantul, care il va face mai cremos si omogen.
  5. Se toarna iaurtul in borcane si se da la frigider, unde rezista o saptamana.
  6. Pentru a reface iaurt pastrati 3-4 linguri si amestecati cu 1 litru lapte cald, repetand intocmai procedura dinainte.
  7. Consumati simplu sau cu fructe, in preparate dulci sau sarate.

Homemade vegan strawberry yoghurt