contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Icre De Stiuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Stiu ca multa lume face icre cu usurinta, deci nu o luati ca pe o mare reteta ci doar ca pe o prezentare a unor ponturi pentru cea mai simpla reteta, cum mananca, de exemplu, giurgiuvenii, doar cu ulei, lamaie, sare si ceapa.

Slide1

In primul rand icrele primite erau perfecte, nu balteau de zeama ca cele de la magazin, curatate impecabil de pielita, nu sarate, impecabile, conteaza si asta, salata de icre se taie mai usor decat maioneza si se reface mai greu.

Slide2

Si acum despre ponturi. Am citit in multe locuri, inclusiv la persoane care sunt cunoscute ca bucatari, spunand “emulsie” unei chestii care nu e nici pe departe asta. Emulsia inseamna amestecarea unor lichide care in mod normal nu se combina, pentru asta trebuiesc respectati niste pasi sau … ocoliti, pentru ca este vorba de a combina niste particule care teoretic nu ar avea cum sa fie impreuna.

Am ratat si maioneze si icre si am ajuns la doua compromisuri cu maxim de eficacitate. Fie pun putin ulei de masline peste icre si dau la rece sa inceapa procesul de solidificare, fie, ca in cazul de fata, pun o lingurita de maioneza (am pastrat de ieri de la niste prostii pe care o sa vi le arat).

Dupa care urmeaza frecusul clasic (nu, nu am mixer din ala). Doar zeama de lamaie, sare si ulei. Daca e prea teapana salata, putina apa (minerala sau nu).

Slide3

Cand am norocul sa primesc asa bunaciuni, eu pun ceapa tocata in compozitie, la final, dupa ce gust de sare si acreala.

Slide4

Stiu ca unora nu le place dar aici e chestie de gusturi. Da, puteam sa lungesc mult treaba, de cand a emulsionat corect (poate ca ma repet aiurea dar totusi, nu uitati, ingredientele sa fie aproximativ la aceeasi temperatura), nu am pus foarte mult ulei pentru ca le-am facut sa le mananc, nu sa le vand, puteam scoate un lighean.

Slide5

Stiu ca dupa o vreme urmatoarea poza cu sexyune o sa imi faca pofta sa cumpar o cutiuta de icre. Daca imi dadea voie medicul ar fi mers si un Absolut, de la gheata.

Slide6

Stiu ca fiecare le face altfel, cu paine, cu pesmet (mai fac si eu), cu gris. Dar cand e vorba de icre de stiuca, blasfemie ar fi (v-am zis ca am vazut odata pe cineva facand icre frecate cu gris ca bonus din icre negre? pe cuvant).

rororo