contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Il Mio Minestrone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

De cand am asteptat sa vina vara si sa fie pietele pline de legume (si fructe) proaspete! Deja a trecut o luna de cand n-am mai pus piciorul intr-un supermarket, si nu mi-e dor deloc :D

 


Anyway - nu-i moment mai bun ca asta pentru un buonissimo minestrone:


Inati si-ntai, ca sa incep cu dreptul treaba, am calit in 2 linguri de ulei de masline, 4 felii de slaninuta afumata taiata marunt - trust me, it makes all the difference! Peste, am pus 3 catei de usturoi, 3 tulpini de telina si o ceapa - toate maruntite bine. Le-am lasat sa se perpeleasca 10 minute la foc mic si apoi am umplut oala cu supa de pui/apa + 2 cubulete de pui (3L).


Am confectionat (primul meu) bouquet garni - adica cateva firisoare de cimbru, salvie, rozmarin, patrunjel si busuioc, toate legate laolalta. L-am aruncat in supa, sa-si inece toate aromele in ea.


Tot acum am adaugat si o conopida separata-n buchetele mici, mici.
Cand supa mea bolborosea deja de vreo 20 de minute, am pus restul legumelor: o mana de mazare noua, 2 dovlecei colorati, cateva rosii cherry decojite si cateva spaghete (vreo 25 if you want to count :p) rupte in bucatele mici. Dupa inca 7-8 minute, am stins focul si am adaugat si o mana mare de spanac tocat.
Am servit-o fierbinte, cu parmezan ras deasupra si m-am reindragostit de ea! Desi zici ca-i doar o supa de legume, e plina de arome si absolut delicioasa.


Just lovely!


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com