contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Imbraca Postul Tau In Haina Discretiei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



"Cand postiti, nu fiti tristi ca fatanicii; ca ei isi smolesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc; adevarat graiesc voua: Isi iau plata lor.
Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fata ta o spala, ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau Care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati la aratare." 
(Matei 6, 16 - 18)
Un nou text despre postul cel adevarat, o invatatura ce ne vine de la Insusi Mantuitorul nostru. Gestul smolirii fetei si a varsarii cenusei in cap era practicat de vechii evrei ca simbol al parerii de rau pentru pacatele savarsite, al penitentei si al smereniei. Cu timpul insa, aceste gesturi incepusera a fi doar forma fara continut, multi le practicau de ochii lumii fara ca inima lor sa adere la simbolistica lor, devenind astfel niste fatarnici. Mantuitorul ne atrage atentia asupra importantei sinceritatii gestului tau in fata lui Dumnezeu, nu facem o fapta spirituala pentru ceilalti oameni, asadar sa indepartam ispita de a le arata acestora gesturile noastre de pietate in fata Domnului, si vom castiga astfel lupta contra slavei desarte, pacatul ce transforma atat de usor virtutea in pacat printr-o nuanta de suflet.  Discretia postului, a rugaciunii, a milosteniei, a iertarii ar trebui sa caracterizeze orice bun crestin pana ii devine a doua sa natura. Doar cand acestea ii devin atat de familiare in viata incat le savarseste natural, fara emfaza, abia atunci atinge acea stare naturala a unui crestin adevarat. Dar calea pana acolo lunga este. Si nu poate fi atinsa decat cu inima curata.

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com