contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Importanta Servirii Mesei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Suntem fiinte umane, radem, muncim, dormim, dar cel mai mult timp il petrecem in bucatarie gatind si mancand. Caci, pana la urma, corpul nu este altceva decat “o masinarie” care are nevoie de combustibil. Combustibil pe care il luam din alimente. Nutrientii primari fiind: carbohidratii, proteinele si grasimile. De aici este lesne inteles ca acestea trebuie sa se gaseasca intr-un echilibru.

Trecand mai departe, servirea mesei este deosebit de importanta, la fel ca prepararea ei. Cati dintre noi stim ca nu ar trebui sa mergem la masa cand suntem suparati, nervosi sau efectiv nu avem chef de nimic? Pur si simplu, servirea mesei este neimportanta, sau necunoscuta de unii dintre noi.

Nu este de bine sa mergem la masa tristi, suparati, nervosi, ci sa consumam ceva inainte, de exemplu, un pahar cu lapte caldut care sa calmeze, apoi furiile vor disparea. Iata de ce, este important  sa serviti masa in sanul familiei, sa cautati bunadispozitie sa fie mereu alaturi de voi, sa nu mancati crispati, nu pe fuga. Marele dezavantaj al servirii mesei pe fuga este neputinta de a hrani corect organismul, practic consumati putina hrana. Apoi exista riscul sa va balonati din cauza inghitirii de aer, la fel ca in situatia cand mestecati excesiv guma. De altfel, pot exista dureri din cauza nemestecarii corecte a hranei. Poate surveni senzatia de greata, urmata apoi de varsaturi, tocmai din cauza grabei.

Cati dintre noi stim ca masa nu se serveste la Tv, culcat pe canapea, tolonit pe scaun, cu ziarul in mana, ci pe scaun, drept si mestecand suficient pentru ca hrana sa fie digerata? Cred ca putini dintre noi stiu asta. O pozitie necorespunzatoare la masa poate ingreuna digestia. De altfel, daca stati ore la masa, pentru ca va mai uitati si la Tv, nu va mai mirati de ce v-ati ingrasat. Intr-adevar este de bun-augur sa mancati lent, dar putin pentru a preveni kilogramele in plus. Insa, asta este valabil cand serviti hrana nutritiva si mancati lent pentru a grabi senzatia de satietate, dar cand sunteti in fata TV-ului exista pericolul de a consuma mult, mai ales daca va uitati la o emisiune de divertisment, sau un film care va place.

Cu alte cuvinte, eliminati tentatiile, statul la televizor, pe canapea, serviti masa impreuna cu famila, aveti o pozitie corecta la masa, nu mancati daca sunteti nervosi, tristi, asteptati  sa va emotiile negative si apoi serviti masa.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com