contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

In Cautarea Pacii: Consecventa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De-a lungul vietii, mi-am formulat cateva principii de baza datorita carora, am constatat eu, viata e mai usoara. Unul din aceste principii este consecventa.

Credeti-ma, e importanta.
Poate nu avem, zi de zi, timp si energie pentru pasi importanti in atingerea obiectivelor noastre insa daca zi de zi dedicam macar cinci minute fiecarui tel in parte, indeplinind un detaliu marunt - pe termen lung se vede. Bonus, lucrurile merg mai lin, nu mai traim sub stresul termenelor limita inevitabile altfel. 
Vorbind despre consecventa, Melissa ne incurajeaza sa perseveram in obiceiuri bune, zi de zi.

"Obiceiurile bune sunt greu de implementat; dar este foarte usor de perpetuat obiceiurile proaste."

Cateva sfaturi pe care mi le-am insusit privind pentru o consecventa sanatoasa:
  • sa ne rugam la Dumnezeu pentru ajutor in urmarea scopurilor bune pe care ni le-am propus.
  • Baby step - o schimbare masiva si brusca poate fi ceva coplesitor si, drept urmare, stresant, asa ca e mai sigur sa o luam usor; sa ne propunem in fiecare zi macar un pas in directia dorita - azi un pas mai mic, maine unul mai mare dupa putere. Cate putin dar des e mai bine decat mult dar rar.
  • Sa nu ne descurajam. "Ai reusit, continua, n-ai reusit, continua" - este una din vorbele mele favorite cand vine vorba de principii de viata. Nu o aplic in chiar toate detaliile vietii ci, mai ales, pe telurile majore asupra carora ma concentrez - teluri care sunt de obicei anuale.
  •  
Tema de gandire:
Sa aleg 5 lucruri pe care as vrea sa le schimb in urmatorul an si sa fac un plan concret de actiune cat mai usor de urmat si de realizat.
Hmmm, tema de acasa! Ma gandesc si revin cat de curand.