contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

In Cautarea Pacii: Organizare Prin Bucatarie (1)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Una din temele propuse de Melissa in seria sa 31 Days of Calm a fost organizarea ingredientelor in camara. Puteti citi totul aici. Eu una am fost tot timpul preocupata de tema, intrucat imi place sa gatesc cu multe condimente, imi place sa fiu si cu toate aprovizionata si cand toate se aduna......
Inital pentru condimente cumparasem niste recipiente speciale cu capac.
Nu erau insa ermetice si nici suficiente ca numar, caci eu folosesc muuuuuulte condimente si-mi place sa am de toate prin casa. Asa ca am inceput sa le depozitez in diverse borcanele sau cutii de capuccino goale. Borcanele mai mici si pe care le folosesc mai des le depozitez intr-un sertar mare din bucatarie, pentru a le gasi mai usor am lipit pe capace etichete cu continutul borcanului: chia, chimen, cardamom, boia dulce, boia iute etcetera, etcetera, etcetera. Pentru cantitati mai marisoare: amidon, zahar, gluten, tarate, bicarbonat am folosit cutii de capucino etichetate tot pe capac. Mi-am pus in cap sa caut un autocolant colorat si feminin ca sa dau un aspect dragut acestor cutii dar deocamdata nu m-am preocupat prea mult la acest aspect ci doar pe cel practic. Cutiile de lapte pentru bebelus din care am tot asa, destule, au devenit recipiente pentru ceaiuri. In recipientele pe care le cumparasem nitial pentru condimente au ramas cele mai mari si uscate: batoanele de scortisoara, cuisoarele, nucsoara etc. Mai am mult pana sa arate totul cum trebuie, mai ales ca am foarte putin timp pentru asa ceva dar sper sa gasesc timp luna viitoare dar numai dupa ce termin cu balconul.
Pentru diverse idei de aranjare a camarii in special poate vreti sa dati raita pe linkurile de mai jos. Sunt niste idei minunate pe acolo:

Some what simple - mi-a placut mai ales ideea cu hartiile de briose de diverse culori amestecate intr-un borcan mare. Mi s-a parut foarte sic.
Familia Smith - o familie foarte creativa, cu niste proiecte minunate si nu doar in camara
Amber s-a inspirat de la familia Smith de mai sus si i-a iesit ceva foarte frumos.
La 11magnolialane m-a dat gata modul eficient in care a organizat totul intr-un spatiu mic si MAI ALES, cele doua table interioare de pe usa. Vreau si euuuuuuuuuu!
Classy clutter 
Kim a facut si ea curat. Toata povestea si finalul aici.
Fotografia de mai jos am luat-o de pe homediycenter - am remarcat lista de pe usa: foarte la indemana si estetic (ca si asta conteaza). In plus tot acolo e si meniul saptamanal afisat.

Poza de mai jos am luat-o de pe pinterest. Nu e in camara dar arata dragut si curat.
Portico Decorative Knobs
Cu asa inspiratii iti vine chef de curatenie val vartej. Numai ca maine e duminica si e vremea odihneiiiiiiii.........