contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

In Cautarea Pacii: Rutina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

sursa imaginii: Pinterest

Dintotdeauna am avut o rutina. Nu una foarte stricta deoarece nu sunt tipicara dar intotdeauna am gasit un oarecare confort in urmarea unui plan (oarecum) prestabilit: 
Stii foarte bine ce vrei sa faci si o faci, fara sa mai pierzi timp calculand si verificand ce mai e de facut
Cand au aparut copiii, rutina n-a mai fost doar o optiune ci a devenit o necesitate. Orele de masa  si de somn au devenit repere de baza ale vietii noastre. Orice alte treburi, planuri, activitati se invarteau si inca se invart in jurul acestor stalpi orari de neignorat. De cand am deveni mamica, rutina mi s-a tot schimbat pe ici pe colo, in functie de varsta nazdravanilor mei. In mare, inca urmez acelasi plan organizatoric si ma ajut si de sfaturile de la Fly Lady. Cu alte cuvinte, am o lista de sarcini zilnice gospodaresti la care se adauga cate o sarcina doua pe zi a saptamanii, in fiecare saptamana avem in o zona de curatat. Si pentru ca sunt multe si marunte, saptamana viitoare voi incerca sa intru mai in amanunt. 

Telul temei propus de Melissa:
Daca nu ai stabilit o rutina, fa-ti timp, planifica asa cum ti-o doresti si scrie-o. Straduieste-te sa o respecti zi de zi timp de o luna. Timp in care rutina va deveni  obicei.
    Cum eu deja am o rutina de care sunt multumita (si despre care voi vorbi alta data), mi-am propus un alt tel:


    Sa alcatuiesc o harta  vizuala a activitatilor de rutina zilnice pentru prichindeii mei. Este un lucru pe care mi l-am propus de ceva vreme dar inca nu l-am pus in practica. Vreau sa-mi implic prichindeii cat mai mult in rutina zilnica sa le incurajez independenta si sa le dau mici sarcini.
    Nu, nu vreau sa le nimicesc spontaneitatea varstei incarcandu-i cu plictisitoare sarcini gospodaresti si nu numai dar vreau sa le dau o idee pentru inceput despre responsabilitate si implicare. Si cred ca daca o fac cu tonul potrivit si cu metodele potrivite (eventual prin joc si competitie - baietii adora competitia), ne putem chiar distra facand asta. Ramane de vazut....