contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

În Război Cu Babetele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

by Alice albinutza
     Băi frate! Gata! Declar că sunt în război cu babetele!
    Babeta e una din alea de le găseşti peste tot, pe stradă, la magazinul de unde îţi iei ţigări, la piaţă, în supermarket, în parc (aia e babeta cea mai nasoală, că se mai aşează şi lângă tine pe bancă). Oriunde mergi, vară sau iarnă, babeta e omniprezentă.  
   Babeta e aia de a crescut şi ea copii, nepoţi (eventual), pe vremea aialaltă, când era greu, nu ca acuma. Atunci ea, babeta, era superwoman: creştea copil mic, mergea şi la servici şi făcea curat şi mâncare toată ziua şi mai avea şi un bărbat beţiv care nu o ajuta cu nimic. Şi capac peste toate: nu erau nici pamperşi ca acuma....Aşa că ea, babeta, ştie! 
    Nici nu ies bine din casă, Miruna mea în căruţ, că şi dau peste o babetă. Şi încă peste una din astea binevoitoare, expertă în sfaturi din ciclul "cum să-ţi creşti copilul". Aşa că aud în treacăt sau şi mai grav, când stau la semafor: "vai...i-a îngheţat năsucul....puneţi-i fulăraşul mai bine....vai trageţi-i gluguţa mai bine peste cap...." Da' de unde, p.l.m., ştie babeta că i-a îngheţat "năsucul", a pus ea mâna pe nasul Mirunei mele să vadă?? Cu ochi cercetători caută să găsească câte ceva ce nu e în regulă din punctul ei de vedere, ceva ce nu stă bine, pe lângă fular sau căciulă. 
  M-am săturat! 
  Le mai zâmbeam cu oarece îngăduinţă, lăsându-le oripilate de lipsa mea de reacţie. "Of, doamne, mamele astea din ziua de azi", am auzit la un momet dat o babetă. Apoi nu ştiu ce a mai zis, că am auzit-o cum a luat un cur de astfalt. Trebuie, însă să vă declar oficial că sunt în război cu babeta. Următoarei binevoitoare îi voi arunca scurtuţ privirea,  seducătoare (prietenii ştiu care) şi îi voi spune, şăgalnic: "Apreciez. Mulţumesc" iar mintea-mi va fi străbătută doar de: " 'te-n p.l.m. de babeta dracu' ".  Asta până când nu mă apucă să zic cu voce tare...că de altfel sunt o tolerantă, şi-o îngăduitoare, şi-o drăguţă, şi-o.....hai că mă complimentez singură şi nu e de bine.



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com