contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inele Dulci, De Paste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Ingrediente pentru 6 portii:
- 100 g. unt
- 1 praf de sare
- 150 g. faina
- 200 ml. apa
- 4 oua
- 300 g. capsuni
- 150 ml. frisca lichida
- 100 g. zahar pudra
Incalziti cuptorul la 200 grade C. Tapetati o tava cu hartie de copt. Intr-un vas, pe foc, puneti untul impreuna cu apa. Lasati sa dea in clocot timp de 1 minut, pentru ca tot untul sa se topeasca.
Luati vasul de pe foc si adaugati toata faina deodata, in care ati adaugat praful de sare. Bateti bine amestecul cu o lingura de lemn (dar nu mai mult de 20 de secunde) pana obtineti o pasta omogena. Puneti din nou pe foc si amestecati mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe vas.
Se da la o parte si se lasa sa se raceasca timp de aprox. 10 minute (pasta nu trebuie sa fie rece de tot)
Se adauga ouale, pe rand, amestecand incontinuu; nu se pune oul urmator decat dupa ce cel dinainte s-a amestecat bine cu aluatul:



Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel incat sa curga din lingura dar sa-si pastreze forma acolo unde cade:

Puneti aluatul intr-un dispozitiv pentru spritat si spritati 6 inele pe tava de copt:



Se dau la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cresc si se rumenesc.
Cuptorul nu trebuie deschis, mai cu seama cand incep gogosile sa creasca, deoarece se lasa (prostie pe care am facut-o eu, cu atatea, atunci, pe cap :P)

Se scot calde si si se lasa pe un gratar la racit, apoi se taie in doua, orizontal.
Se umplu cu crema de vanilie sau cu spuma de capsuni, cum le-am facut eu :)
Se aleg capsuni frumoase; se spala:

Se maruntesc cu ajutorul mixerului de mana sau se trec printr-o sita:

Se bate frisca lichida si se amesteca cu zahar si piure de fructe:

Inelele se umplu cu crema de capsuni si se orneaza cu oua de ciocolata sau zahar, cat mai colorate, spre deliciul copiilor :P


Foarte important, deci, ca sa nu patiti ca mine!!! :P
- nu deschideti usa cuptorului decat catre sfarsitul coacerii.
- nu faceti prea mari inelele, pentru ca nu vor creste prea spectaculos.
Cu toate astea, insa, au disparut fooooarte rapid de pe platouri, semn ca au fost mai mult decat delicioase :))


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com