contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Informarea Te Face Mai Sanatos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Se spune ca informarea te face mai puternic. Insa cand e vorba de informarea asupra unei vieti echilibrate, aceasta te poate face mai sanatos. Depinde doar de vointa si de disponibilitatea pe care o oferi in acel moment pentru a face fata schimbarilor.

Vorbeam pe blogul revistei Semnele timpului despre  ceea ce mi-a placut sa numesc “Generatia-mamut”, o generatie dependenta de gust si de cantitate. O generatie deformata prin manipulare si campanii menite esecului. Ideea care-mi staruie in minte este aceea ca suntem create pentru a fi fiinte rationale, cu gandire logica si capacitate de a lua decizii corecte. Date fiind toate acestea de ce totusi ne prabusim sub valul aparentei prosperitati, sub acel “carpe diem” atat de fragil si paradoxal? De ce ne e greu sa gandim si sa ne asumam responsabilitati? De ce facem atatea compromisuri in detrimentul sanatatii noastre? Bineinteles, sunt doar intrebari retorice. Cunosc raspunsul la toate: pentru ca e mai simplu, mai usor, mai placut si mai convenabil de cele mai multe ori.

Astazi vreau sa ma adresez acelora dintre voi care au ochii deschisi spre schimbare, care au mintea limpede si vad abisul in care se cufunda viata lor, acelora care simt nevoia unei schimbari nu doar de teama cancerului care pandeste in tacere ci din pur respect pentru fiinta lor.

Lista de mai jos contine documentare care daca nu va vor schimba obiceiurile culinare, cel putin va vor pune pe ganduri pentru cateva momente si poate mai incolo vor gasi o portita de intelegere din partea voastra. E ceea ce imi place sa numesc “Lista obligatorie de lectura” a omului corect informat.

  1. Food INC – arunca o lumina clara si precisa asupra fabricarii alimentelor. Dupa cum spune si subtitlul acestuia: “You’ll never look at dinner the same way”.
  2. Food matters – de ce mancarea conteaza cu adevarat in vietile noastre si cum putem sa o folosim ca medicament in tratarea multor boli.
  3. Simply raw – exista leac pentru diabet si acesta nu consta in chimicalele de laborator ci chiar in hrana din farfurie.
  4. Supersize me – ce se inatmpla cand mananci mancare gustoasa dar complet lipsita de vitamine si nutrienti. Sau mai pe sleau: fast food.
  5. Man vs food – un show care impinge limitele corpului uman, in lupta cu mancarea. L-as putea descrie ca fiind cel putin odios, daca nu macabru, ridicand la rang de delicatesa orice inseamna mancare calorica, multa si grasa. Aruncati o privire doar pentru a vedea exagerarile culinare considerate delicii si pentru a va intreba de ce oare toti cei care apar in show sunt “grasi, frumosi, pleznind de rosii in obraz”.

Pana acum, cam acestea sunt recomandarile mele. Daca aveti si alte sugestii, va rog spuneti-mi si voi completa lista pe parcurs.

Va doresc intelepciune si sanatate!

Nu tot ce nu-ţi dăunează îţi foloseşte, însă tot ce nu-ţi foloseşte îţi dăunează.

~ Cornel Stelian Popa


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com